12 stk
75 g gær
2/2 dl mælk, lunken
125 g smør
1 tsk salt
1 spsk sukker
500 g hvedemel
æg til pensling
3-4 spsk birkes
Findel gæren i dejfadet. Hæld lidt af den lune mælk over. Rør gæren glat og kom resten af mælken i.
Smelt smørret, men lad det ikke blive varmt. Kom smørret i sammen med salt, sukker og det meste af melet. Ælt dejen godt igennem. Den skal være glat og smidig og slippe skålen.
Lad den hæve, tildækket og lunt, til dobbelt størrelse. Ælt den let igennem.
Del den i 2 portioner. Rul hver portion ud i en rund plade på ca.
40 cm i diameter. Del hver plade i 6 lige store trekanter og tril dem sammen fra den brede ende. Form dem i en halvcirkel til horn.
Læg dem på plade med bagepapir med spidsen nedad og lad dem efterhæve, tildækket og lunt, til det dobbelte.
Pensles med sammenpisket æg og drysses med birkes.
Sæt pladen på næstnederste rille i forvarmet ovn ved 225º i ca. 15 min.