Logo

Lergrydebrød med vindruer

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

8 dl vand
1 dl hele hvedekerner
2 tsk salt
3 dl grahamsmel
1 dl groft rugmel
25 g gær
100 g små, grønne vindruer
1 dl solsikkefrø
1 dl hvedemel
½ dl solsikkeolie

Giv vand, hvedekerner og salt et opkog.
Tilsæt grahamsmel og rugmel under kraftig piskning.
Læg et låg på og lad dejen hæve på et skærebræt i mindst 12 timer. Rør gæren ud i lidt lunken vand.
Del vindruerne og fjern kernerne.
Rør dejblandingen sammen med gær og vindruer i en stor skål.
Tilsæt solsikkefrø og det meste af hvedemelet og arbejd det sammen til en dej.
Ælt dejen godt i 5 min eller kør den i køkkenmaskine.
Lad dejen hæve tildækket ca 1 time.
Læg en lergryde i vand i 10 min. Lad den dryppe godt af og pensl den indvendigt, også i låget, med solsikkeolie.
Læg dejen ud på et melet bord og arbejd den jævn og smidig.
Tilsæt mere hvedemel hvis det behøves og kom dejen i lergryden.
Stil gryden i en kold ovn og lad dejen hæve 1 time.
Læg låget på.
Sæt ovnen på 175°C og bag brødet i ca 1 ½ time.
Tag gryden ud, tag låget af og lad brødet køle i 10 min.
Læg låget på og lad brødet "modne" til næste dag.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (7 stemmer)
Siden er blevet set 2.703 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her