Logo

Hurtige kærnemælksboller - bagt uden gær

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Hurtige kærnemælksboller - bagt uden gær

 

Er brødskuffen tom, så er her en meget nem opskrift til nogle hurtige boller. Varier selv med meltypen: erstat fx en tredjedel af melet med durummel eller en grovere type som fx grahamsmel eller fuldkornsmel.

Arbejdstid: 15 min. Bagetid: 12 min. Fryseegnet. (12 stk)

 

#

350 g hvedemel

2 tsk bagepulver

1 tsk natron

2 tsk sukker

1 tsk salt

125 g smør

2½ dl kærnemælk

*

 

Tænd ovnen på 220 °C.

Bland alle de tørre ingredienser og hak det kolde smør i det gøres nemt med et mørdejsjern eller i en foodprocessor.

Tilsæt kærnemælk og saml hurtigt dejen den skal ikke æltes.

Sæt dejen med skeer som 12 boller på en bageplade med bagepapir.

Sæt pladen i ovnen 12-15 min. til de er gyldne og gennembagte.

Lad dem afkøle på en rist og nyd dem som tilbehør eller lille lækkeri med syltetøj eller ost.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 5.770 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her