Nemesis er den straffende retfærdighed, der ifølge de gamle grækere, slog til, når man var gået for vidt. I denne sammenhæng er det en straf, der er til at bære.
340 g chokolade (70%)
225 g usaltet smør
5 æg
210 g sukker.
Tænd ovnen på.180ºC. Smør en springform med 25 cm radius og dæk sider og bund med bagepapir.
Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt dem ved lav varme i en skål over vandbad. Pisk æggene med 70 g af sukkeret, indtil det er svulmet op til det cirka firdobbelte.
Varm resten af sukkeret op med 1 dl vand til det ender som en lys sirup.
Hæld den varme sirup i den smeltede chokolade og lad den køle lidt af.
Hæld chokoladen i æggesnapsen og pisk blandingen sammen med laveste hastighed på håndmikseren, og når den er jævn, hældes den i springformen.
Læg et viskestykke i bunden af en lille bradepande, hæld så meget varmt vand på, at det når tre kvart op på springformen.
Bag i 50 minutter, indtil massen har sat sig.
Lad kagen køle helt af, før den vendes ud på et fad med bunden i vejret, så den har lidt mønster af bagepapirets folder.
Nej, nej, drys den ikke med flormelis.