8 stk
1½ dl fintmalede hasselnøddekerner (ca. 50 g)
50 g smør
50 g flormelis (ca. 1 dl)
1 spsk piskefløde
½ spsk hvedemel
Tegn 8 cirkler (ca. 11 cm. i diameter) på 2 stykker bagepapir og læg dem på bageplader.
Bland nødder og øvrige ingredienser sammen i en tykbundet gryde.
Bring blandingen i kog ved jævn varme og under omrøring.
Giv blandingen et opkog og lad den køle lidt af.
Smør 1 spsk dej ud i hver cirkel.
Bag en plade "kager" ad gangen midt i ovnen ved 200ºC i ca. 6 min. eller til de er gyldne.
Stil pladen på en bagerist og lad "kagerne" afkøle 1-2 min.
Læg de bløde "kager" med undersiden nedad over omvendte glas (ca. 6 cm. i diameter).
Tryk forsigtigt "kagerne ind mod glassene og lad dem køle helt af.
Løft forsigtigt de kolde nøddekurve af glassene.
Disse kurve er en lækker ting at servere fx. is i.