150 g hvedemel
¼ tsk bagepulver, ja kun ¼ strøget
2 tsk cyclamat
1 æg
100 g smør
40 g Atwell
100 g havregryn
75 g hakkede nødder (valnødder, hasselnødder, mandler)
50 g hørfrø
100 g mørk chokolade
*
A. Ælt mel, bagepulver, sødemiddel, æg og smør til en glat dej, stil den koldt i 30 min.
B. Rør sirup, havregryn, nødder og hørfrø sammen.
C. Rul dejen ud til en rektangel på ca 22x30 cm, læg den på en bageplade og smør nøddemassen på.
D. Bag dejen i en forvarmet ovn ved 200°C (varmluft 180°C) i ca. 15 min.
Skær straks kagen ud i trekanter og lad dem køle af.
E. Bræk chokoladen i mindre stykker og smelt den over vandbad.
Overtræk trekanterne med chokoladestriber (se tips).
Tips: Lav et kræmmerhus af pergamentpapir, hæld den flydende chokolade i og klip spidsen af kræmmerhuset. Så kan du lave ensartede striber over trekanterne.
1 styk: 460/110 kJ/kcal. 2 g protein. 6 g fedt. 11 g kulhydrat. 1 g fibre.