250 g smør
200 g sukker
4 æg
1½ tsk bagepulver
150 g hakkede nødder
250 g hvedemel
1 tsk vanillesukker
2 spsk rom
Del æggene i blommer og hvider i hver sin skål.
Rør det bløde smør hvidt med sukker.
Tilsæt æggeblommerne én ad gangen.
Drys forsigtigt hvedemel, bagepulver og vanillesukker i.
Vend med let hånd nøddekærnerne og mandelessensen i.
De piskede hvider blandes for-sigtigt i dejen.
Kom dejen i en smurt randform og bag den ved 175°C i ca 45 min.
Når kagen er kommet ud af formen, dryppes den med et par spsk rom.
Når den er kold, drysses den med hakkede nødder før serveringen.
Dette er et eksempel på en nyere kagetype, der serveres mellem kringlen og lagkagerne. Tidligere brugte man søsterkager, i dag mest sandkager eller anden formkage med creme. Nøddekrans bages ofte i en randform med kegle i midten ligesom en søsterkage.
Da denne kagetype kan holde sig i nogen tid, hørte den førhen til de kager, som en husmoderen gerne ville have i beredskab, hvis der kom uventede gæster.