Bunde:
125 g hasselnøddekerner
125 g mandler
150 g flormelis
4 æggehvider
Creme 1:
1 æg
½ spsk Maizena
1 spsk sukker
korn af 1 stang vanilje
1 ¼ dl mælk
Creme 2:
200 g smør
50 g flormelis
1 æggeblomme
½ dl kakaolikør
2 tsk Nescafé
50 g hasselnøddekerner
Bunde: Hak hasselnødderne groft og rist dem på en pande, og afkøl.
Pas på de ikke bliver brændte.
Blend mandlerne til hvedemel.
Pisk hviderne stive og vend forsigtigt nødder og flormelis heri.
Smør blandingen ud på smurt bagepapir til to runde bunde på hver 22 cm i diameter.
Bag bundene i 30 minutter ved 175°C.
Creme 1: Kom mælk, Maizena, æg, sukker og vanilje i en kasserolle og rør det sammen med et piskeris.
Varm op under middel varme og kog cremen igennem et par minutter.
Køl den helt af inden brug.
Creme 2: Rist hakkede hasselnødder og lad dem køle helt af.
Rør med elpisker, smør, æggeblomme, flormelis, kakaolikør og Nescafé til en blank creme. Rør hasselnødderne i til sidst.
Bland de to cremer sammen.
Læg en nøddebund på serveringsfadet og fordel cremen.
Læg den anden bund over og drys med flormelis.
Kan serveres med friske bær.