50 g lyse rosiner
3 spsk rom eller portvin
2 æbler
lidt citronsaft
50 g mandler
Dej:
125 g blødt smør
125 g sukker
3 æg
reven skal af 1 citron
125 g hvedemel
50 g kartoffelmel
½ tsk bagepulver
1 tsk kardemomme
1 tsk kanel
Læg rosinerne i blød i rom og lad dem trække en time.
Skær æblerne i terninger og vend dem med lidt citron saft.
Skær mandlerne i mindre stykker rør smør og sukker lyst og luftigt.
Rør æggene i et af gangen og rør godt imellem hvert æg.
Rør den revne citronskal i.
Sigt hvedemel bagepulver og krydderier i dejen og rør den grundigt igennem.
Vend rosiner og æble stykker i dejen.
Fordel dejen i 12 smurte melstrøede muffins forme.
Fordel de skårne mandler over og drys med sukker.
Bag dem på nederste rille i en forvarmet ovn ved 170ºC i ca. 30 minutter.