Ca.15 stk.
120 g (2 dl) hvedemel
¼ tsk natron
1 spsk sukker
2 dl kærnemælk
1 æg
25 g smør
1 stk revet citronskal
Smør til bagning
Flormelis til pynt
Rør hvedemel, natron og sukker til en jævning med kærnemælken.
Rør æggeblomme i.
Smelt smørret og bland det i sammen citronskallen.
Pisk hviden stiv og vend den i dejen.
Hæld dejen op i en kande, da det er lettere af hælde den derfra i æbleskivepanden.
Varm æbleskivepanden godt op.
Kom rigeligt smør i hullerne til den første pande.
Fyld hullerne ca. ⅔ med dej.
Bag æbleskiverne ved jævn varme.
Vend æbleskiverne med en strikkepind, når de er bagte på den ene side.
Æbleskiverne må ikke vendes, før de har dannet skorpe på første side, men de må heller ikke vendes så sent, at dejen er for stiv til at danne bue på undersiden.
Server æbleskiverne friskbagte, drysset med flormelis.