Logo

Med kikærter og basilikum

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Med kikærter og basilikum

Kikærter er fulde af fibre og gør disse cupcakes til en mættende frokost.

Server en salat til.

 

12 cupcakes:

3 spsk + 200 g majsmel

300 g hvedemel

3 tsk bagepulver

2 spsk friskhakket basilikum

1 knsp salt

3 ¼ dl mælk

1 æg, letpisket

90 g usaltet smør, smeltet

300 g kogte kikærter, drænede (evt. fra dåse)

2 spsk revet parmesan

 

Varm ovnen op til 175°C og smør 12 huller i en muffinform og drys med 3 spsk majsmel.

Bland mel, resten af majsmelet, basilikum, bagepulver og salt i en skål.

Pisk mælk, æg og smør sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til det er blandet.

Tilsæt kikærter og parmesan.

Tilsæt melblandingen og rør, til det er lige netop blandet.

Fordel dejen i formen og bag brødene i 25 minutter.

Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter.

Vip brødene ud af formen og lad dem køle af på en rist.

Opbevares i en lufttæt beholder i op til 3 dage eller frys dem i op til 3 måneder.

 

Variationer:

 

Kikærtemuffins med chili

Følg basisopskriften.

Tilsæt 1 tsk friske chiliflager til de tørre ingredienser.

 

kikærtemuffins med krydderurter

Følg basisopskriften.

Tilsæt 1 spsk af hver af friskhakket bredbladet persille, purløg og timian til de tørre ingredienser.

 

Kikærtemuffins med hvidløgssmør

Følg basisopskriften.

Server med hvidløgssmør: Rør 2 spsk knust, ristet hvidløg med 125 g usaltet smør, 1 spsk hakket persille og 1 tsk revet skal fra en usprøjtet citron.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.839 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her