En sandwich med peanutbutter og banan er en amerikansk klassiker. Her som kager.
12 cupcakes:
225 g usaltet smør
200 g sukker
115 g hvedemel
115 g fuldkornshvedemel
2 ½ tsk bagepulver
4 æg
3 spsk malede mandler
1 tsk vaniljeekstrakt
2 tsk stødt kanel
4 spsk finthakkede peanuts
250 g (cirka 2) moste bananer
Glasur:
200 g flødeost, blødgjort
175 g flormelis, sigtet
1 spsk citronsaft
1 tsk vaniljeekstrakt
115 g (cirka 1) most banan
Varm ovnen op til 175°C og læg 12 papirforme i en muffinform.
Pisk smør, sukker, de to slags mel, bagepulver, æg, mandler, vanilje og kanel sammen i en stor skål med en elektrisk håndmikser, til det er glat og blegt - det tager 2-3 minutter.
Rør peanuts og moste bananer i.
Fordel dejen i papirformene og bag kagerne i 20 minutter.
Tag formen ud af ovnen og lad den køle af i 5 minutter.
Løft papirformene ud af formen og lad kagerne køle af på en rist.
Lav glasur:
Pisk flødeost og flormelis sammen i en skål, til det er blødt og luftigt.
Tilsæt citronsaft, vanilje og most banan - pisk, til det er godt blandet.
Smør glasuren på kagerne.
Opbevar muffins i en lufttæt beholder i op til 2 dage, eller frys dem i op til 3 måneder.
Variationer:
Cupcakes med pekannødder og banan
Følg basisopskriften.
Erstat peanuts med 4 spsk hakkede pekannødder.
Cupcakes med peanutbutter, banan og glasur af ahornsirup og ingefær
Følg basisopskriften.
I glasuren erstattes flormelis med 4 spsk ahornsirup.
Rør 3 spsk hakket kandiseret ingefær i sammen med peanuts og most banan.
Cupcakes med peanutbutter. banan og chokolade
Følg basisopskriften.
Tilsæt 4 spsk mørke chokoladeknapper til dejen, efter at den er rørt sammen.