3 æggehvider
100 g malede mandler
100 g sukker
Chokolademousse:
150 g chokolade
2 spsk flormelis
2 spsk stærk færdiglavet kaffe el. 2 spsk rom
2 æggeblommer
2 dl piskefløde
Pynt:
Strimlet chokolade el. ristede mandler
Til bunden piskes æggehviderne meget stive og heri blandes let både de malede mandler og sukkeret. Dette fordeles på en smurt plade eller på bagepapir til 2 cirkler ca. 20 cm. Bages ved 175° - 200° på den nederste rille i ca. 20 min. Skubbes fra pladen over på en rist og afsvaler. Hvis du ønsker en dejlig chokoladetærte, lægges bundene sammen med det meste af chokolademoussen og resten fordeles over kagen og herpå kommes pynten, groftrevet chokolade eller ristede mandler.
Chokolademousse:
Smelt chokolade med flormelis eller kaffe eller rom, der tages fra varmen og afsvales lidt inden æggeblommerne røres i sammen med den piskede fløde. Cremen her kan stå i køleskabet fra dagen før og bundene i kagekassen, så er det en nem festkage, der hurtigt kan lægges sammen og pyntes.
Variation:
Mandelbundene kan lægges sammen med is og fryses til at tø op 30 - 35 min. før serveringen. kagen kan pyntes med sigtet flormelis.