150 g smuttede mandler
400 g hvid chokolade
50 g bløde tørrede abrikoser
75 g smør
1 tsk vaniljesukker
3 bægre hele æg uden skal
150 g sukker
120 g hvedemel
Forvarm ovnen til 190°C.
Smør 2 runde forme let (dia. 20 cm), og beklæd bunden af dem med bagepapir.
Hak mandlerne og halvdelen af den hvide chokolade groft.
Sørg for, at stykkerne er nogenlunde ensartet store . Skær abrikoserne i stykker af samme størrelse. (tip: brug evt. en saks til at findele abrikoserne).
Smelt resten af den hvide chokolade sammen med smørret i en skål over et vandbad.
Pisk ægget og sukker tykt og hvidt i en skål.
Hæld så blandingen i den smeltede chokolade under konstant piskning.
Sigt melet over blandingen og rør det i.
Rør til sidst mandler, hakket hvid chokolade og abrikoser i.
Fordel dejen i de to forme og glat den jævn.
Bages ca. 30 min. eller til oversiden er fast og sprød.
Afkøl kagen i formen og skær den i snitter.