180 g økologiske müsli (12 spsk )
2,5 dl yoghurt
4 dl koldt vand
30 g sukker (1 ½ spsk )
15 g salt
75 g gær
850 g hvedemel
100 g olie
Gæren smuldres ud i væsken, sukker, salt og müsli røres i.
Står 10 minutter.
Melet tilsættes - dejen blandes sammen - olien tilsættes og der æltes
til den er glat og smidig. Dejen sættes til forhævning i 10 minutter.
Luften slås ud og portionen deles i ca. 35 stk , som formes runde.
Bollerne sættes på smurte bageplader eller bagepapir.
Stilles til efterhævning et lunt sted tildækket med et stykke plast i
ca. 35-45 minutter.
Bages i forvarmet ovn: ca. 15 min. ved 240° (varmluftsovn 200°).
Tips: Ønskes en bolle med mere fylde, kan der tilsættes ekstra
solsikkefrø, nødder, rosiner eller lignende.
Dejen må ikke være for fast.