125 g smør
2 æg
120 g sukker
ca. 90 g hvedemel
½ tsk bagepulver
2 spsk appelsinsaft
1 spsk reven appelsinskal
Glasur:
3 dl flormelis
3 spsk vand
3-4 spsk finthakket syltet appelsinskal
Smelt fedtstoffet og lad det svale af.
Piskæg og sukker til en let og luftig masse, tilsæt appelsinsaft, appelsinskal samt det smeltede smør og rør hvedemel og bagepulveri med let hånd.
Bland dejen omhyggeligt og hæld den i en 1 liters springform smurt med fedtstof og dryssest med rasp.
Bag i ca. 35 minutter ved 175°C.
Prøv at stikke i kagen med en strikkepind for at se, om kagen er gennembagt, inden den tages ud.
Lad kagen stå et øjeblik i formen, før den løftes ud og stilles til afkøling.
Rør glasuren af flormelis og vand og fordel den ud over kagen.
Drys med syltet appelsinskal, inden glasuren er tør.
Det er en forholdsvis lille kage, så er man mange skal der nok bages af dobbelt portion.