3 dl økologisk kærnemælk
25 g gær
½ tsk salt
250-300 g hvedemel
50 g müsli
3 dråber olie
Müslien blendes sammen med kærnemælken.
Kærnemælken og müslien varmes op til ca. 30ºC (håndvarm).
Gæren opløses i blandingen.
Der tilføres ca. 150 g af melet og der røres kraftigt i blandingen.
Salt tilføres.
Yderligere hvedemel tilføres, og der æltes indtil man har en jævn dej.
(må ikke være for tør).
En brødform smøres med 3 dråber olie.
Dejen formes så den passer med bunden af formen og lægges heri.
Dej og form sættes til hævning et lunt sted i ikke mindre end 2 timer.
Ovnen forvarmes til 225ºC.
Den hævede dej smøres med kærnemælk.
Dejen bages i ca. 25-30 minutter, til brødet er gyldent.