Logo

Landbrød - Marie's

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Selvom yoghurt er et nyere mælkeprodukt, er det alligevel brugt her i dejen til landbrød, fordi surmælksproduktet både giver smag og bedre holdbarhed til brødet.

1 brød:

 

25 g gær

3 dl vand

200 g hvedemel (ca. 3 ½ dl)

3 dl yoghurt naturel

3 tsk groft salt

350 g sigtemel (ca, 6 dl)

ca. 175 g hvedemel (ca. 3 dl)

 

Udrør gæren i 2 dl af det kolde vand og rør hvedemelet i.

Lad det stå til­dækket til næste dag.

Rør yoghurt og resten af vandet i dejen og tilsæt salt og sigtemel.

Bland hvedemelet i lidt ad gangen, til dejen har en passende konsistens.

Ælt dejen godt sammen og stil den til hævning i 3 kvarter.

Form dejen til et rundt brød og lad det efterhæve i 20 minutter.

Skær et kryds i brødet og drys et tyndt lag sigtemel over.

Bag brødet ved 200°C i 35 minutter.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.684 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvad synes du om de nye skruelåg der skal sidde fast?
Effektiv reklame - klik her