Landbrødet smager godt på frokostbordet.
1 brød. Tilberedningstid: ca. 20 min. Hævetid: ca. 1 time.
Bagetid: ca. 50 min. Fryseegnet
#
25 g gær
3 dl vand
1 tsk salt
75 g rugmel (1¼ dl)
100 g sigtemel (1½ dl)
ca. 300 g hvedemel (5 dl)
*
1. Udrør gæren i lunet vand.
Kom salt, rugmel og sigtemel i og rør det godt sammen.
2. Tilsæt hvedemelet lidt ad gangen og ælt dejen godt.
Stil den til hævning på et lunt sted i 45 min.
3. Slå dejen sammen og form den til et brød.
Lad det efterhæve på bagepladen belagt med bagepapir i 15-20
min.
Rids brødet i tern og drys lidt mel på.
4. Bag brødet på nederste rille ved 250 °C i 10 min.
Dæmp så varmen til 190 °C og bag det yderligere 40 min.