Logo

Kuvertbrød 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

50 g smør
4 dl mælk
1 ½ dl kærnemælk
25 g gær
2 tsk sukker
1 ½ tsk groft salt
ca. 800 g hvedemel
2 plader butterdej
Pensling: sammenpisket æg

Smelt smørret i en gryde og tilsæt mælken. Hæld blandingen i en skål og tilsæt kærnemælken.
Rør gæren ud i mælken. Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage).
Slå dejen godt sammen.
Dæk skålen med fx et låg og stil dejen til hævning et lunt sted i ca. 1 ½ time.
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt igennem.
Del dejen i mindre stykker og rul et stykke ud med kagerulle i ca. ¾ cm tykkelse.
Tryk kuvertbrødene ud med et ølglas og læg 6 – 8 tynde strimler butterdej ovenpå.
Tryk nye små dejskiver ud med et snapseglas til at lægge på midten.
Kuvertbrødene får form som sole eller blomster.
Bagetid ca. 15 min. ved 225ºC.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 4,7 (6 stemmer)
Siden er blevet set 2.543 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her