Bag disse skønne
kuvertbrød i en bradepande eller springform, så de hænger sammen. Det er en
sand fornøjelse at lade gæsterne bryde brødet ved bordet.
Det særlige ved
disse kuvertboller er den fine smag af citrontimian. Hvis du gerne vil have, at
den træder kraftigere igennem, kan du ælte 2 tsk timianblade i dejen, inden du
former bollerne.
Arbejdstid: 1 time.
Hævetid: 2½ time. Bagetid: 25-30 min. Fryseegnet. 20-24 stk.
# Ingredienser til Kuvertboller med honning
og citrontimian:
Dej:
25 g gær
4 dl mælk
2 spsk honning
2 tsk groft salt
200 g groft durummel
eller speltmel
350 g hvedemel
75 g blødt smør
eller 5 spsk olie
Timiansmør:
4-5 kviste
citrontimian
25 g smør eller 2 spsk
olie
1-2 tsk flagesalt
*
Sådan laves Kuvertboller
med honning og citrontimian:
Dej: Rør gæren ud i
lun mælk (maks. 37 °C) og tilsæt honning, salt og durummel eller speltmel.
Rør hvedemel i
dejen, til den kan æltes.
Ælt i ca. 5 min.
Ælt smør eller olie
i dejen lidt ad gangen og lad dejen hæve tildækket til dobbelt størrelse - ca.
1½ time.
Timiansmør: Skyl
timianen grundigt og tør den.
Læg den i en lille
gryde med smør eller olie og varm det forsigtigt op.
Tag gryden af varmen
og lad det trække min. 15 min.
Fisk timianstilkene
op.
Vend dejen ud på et
meldrysset bord og ælt den igennem.
Del den i 20-24
stykker, form dem til boller og sæt dem i en smurt bradepande (20x30 cm).
Lad dem hæve
tildækket til dobbelt størrelse - ca. 1 time.
Varm ovnen op til
200 °C.
Rids bollerne med en
skarp kniv eller klip dem med en saks.
Dryp timiansmørret
(eller olien) over bollerne og drys med flagesalt.
Sæt bradepanden midt
i ovnen 20-25 min.
Lad bollerne stå i
formen i 5 min, før de lægges på en rist eller i en kurv.
Pynt evt. med lidt
friske blade af citrontimian.
Tips: Frys
overskydende boller i en frysepose.
Varm dem op direkte
fra fryseren 10·15 min. ved 180 °C.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin
----------- ooo OÔO ooo -----------