500 g ren rå marcipan
200 g flormelis
1 pasteuriseret æggehvide
snor ( bomuldssnor )
Skær marcipanrullen ud i tykke skiver og bland det med en smule
flormelis ad gangen.
Tilsæt langsomt æggehviden, brug ikke den hele fra start da
kransekagen så kan blive umulig at arbejde med.
Når det hele er æltet godt rundt, skal det i køleskabet i ca. 5-15 min.
Imens klippes 8 snore, hvoraf den første skal være 10 cm., den næste
13 cm., 16 cm., osv.
Ttag kransekagen ud af køleskabet og tril den til en pølse der skal være
lidt over dobbelt så tyk som en tommelfinger. mål med snoren, skær
skråt, sæt ringen sammen, og sæt den på en bradepande foret med
bagepapir.
Bages i 7-8 min. ved 200ºC.
Serveres pyntet med glasur og konfekt ved en fest ell. til nytårsaften.
Tips: Efter den har bagt i 3-4 min. skal du tage pladen ud og vende den,
hvorefter den får de sidste minutter.