Dette brød skal koldhæves, og derfor kan dejen lægges om aftenen og bages næste morgen. Korianderfrøene giver brødet en helt speciel smag.
3 dl vand
25 g gær
1-2 tsk salt
½ dl olie
2 tsk stødt koriander
300 g grahamsmel
125-250 g hvedemel
Gæren smuldres i et dejfad. Tilsæt koldt vand, salt, olie, koriander, grahamsmel og halvdelen af hvedemelet. Rør dejen sammen, til den er smidig. Tilsæt evt. mere hvedemel. Læg dejen ud på bordet, del den i to dele, og form hver del til et aflangt brød. Læg brødene i bradepanden. Del brødene i passende stykker ved at skære næsten helt igennem dejen med en skarp kniv. Lad dejen hæve under et klæde på et køligt sted natten over (mindst 12 timer).
Tænd ovnen på 200°. Sæt brødene ind midt i den kolde ovn, og bag dem i ca. 30 min. Brødene pensles med vand, når de er færdige.