Logo

Koplevs Rugbrød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Surdej laves af:
½ pk. gær
Lidt salt
Lidt lunkent vand
Lidt hvedemel
Et surmælkeprodukt

Ingredienserne blandes og stilles i køleskabet i en tætsluttende indpakning. Efter 3 dage er surdejen klar til brug.
Selve rugbrødet:
Surdej
9 dl lunkent vand
400 g rugmel
400 g hvedemel
Blandes til det er en grødet konsistens og stilles til hævning over natten i et køligt lokale. HUSK at tage lidt dej fra til surdej til næste gang.
Dejen hældes i en form beklædt med bagepapir og hæver igen en halv dag med vådt klæde over. Bages ved 100ºC i 1 ½ time og efter den første bagning stilles ovnen på 200ºC og bages endnu fem kvarter. Ønskes en lidt blødere skorpe kan rugbrødet pakkes ind i en rent viskestykke og lægges i en plastikpose.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (2 stemmer)
Siden er blevet set 2.703 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Hvem bliver vores næste statsminister?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her