Kogningen får kringlerne til at holde sig længere friske.
15-20 stk. Tilberedningstid: ca. 20 min. Hævetid, i alt: 45
min. Bagetid: ca. 20 min. Fryseegnet.
#
50 g gær
3 dl vand
2 spsk olie
2 tsk salt
1 lille æg
500 g hvedemel (8 dl)
Til pensling: 1 æg
3-4 spsk birkes
*
1. Smuldr gæren og opløs den i lunkent vand.
Tilsæt olie, salt og æg samt det meste af melet.
2. Ælt dejen godt og tilsæt resten af melet til dejen er
smidig.
Lad dejen hæve tildækket på et lunt sted i ca. ½ time.
3. Ælt dejen let sammen.
Del den i 15-20 portioner og tril og form til små kringler.
Lad kringlerne efterhæve i 15 min.
4. Bring vand i kog i en lav stor gryde.
Kom forsigtigt 2-3 kringler i det koghede vand ad gangen.
Tag dem op med en hulske, så snart de kommer op til
overfladen.
Læg dem på bagepapir på bagepladen.
5. Pensl kringlerne med æg, når de er helt tørre og drys dem
med birkes.
Bag dem ved 200 °C på ovnens midterste rille i ca. 20 min.
Lad kringlerne svale lidt på bagerist inden de serveres
flækkede med smør.