Kager
200 g nødder - mindst
sukker
æg
hvedemel
½ dl smeltet smør - mindst
TILBEHØR:
flødeskum og frisk frugt
Amatørkagen er flere gange blevet fremstillet i flere eksemplarer i en mægtig fart og det aldeles uden opskrift. Den kan ikke mislykkes, højst blive lidt forskellig fra gang til gang.
Start med at hakke mindst 200 g nødder af valgfri sort (dog ikke jordnødder) ret fint. Der må nu godt være både kvarte og halve nødder imellem, tilsæt så sukker, volumenmæssigt ca. ⅓ af de hakkede nødder. Tilsæt hele æg nok til at det bliver som en tyk risengrød samt en anelse hvedemel, dvs. højst 1 spsk , og smeltet smør, mindst ½ dl
Hæld dejen i en godt smurt form og bag den ved 200°, til den er hård og sprød udenpå og snasket indeni. Spises med flødeskum og lidt frisk frugt.