Logo

Knækbrød med kommen.

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Disse knækbrød, de blandt andet indeholder kommen, er lette og hurtige at lave. Du kan for eksempel bruge brødene som mellemmåltid eller som morgenmad med ost eller andet pålæg på.

 

50 g gær
1 dl vand
300 g rugmel eller andet groft hvedemel
175 g hvedemel
150 g smør
1 ½ dl mælk
1 ½ tsk salt
2 tsk kommen

Opløs gæren i det lunkne vand. Bland hvedemel og rugmel/grovmel sammen og hæld ca ¼ i gærblandingen. Rør rundt og lad det stå tildækket ca ½ time.

Smelt smørret i mælken, det må kun være håndvarmt, og hæld det i gærblandingen sammen med resten af melet og salt, evt kommen. Ælt til en fast , glat dej og stil det til hævning igen i ½ time.

Ælt dejen igennem og del den op i ca 15 stykker. Rul hvert stykker ud på bordet til ca 12 cm , udstik et rundt hul i midten med et lille snapseglas. ( de udstukne stykker kan laves til en ekstra knækbrød). Bag dem i ovnen ved 220 º ( Fahr.428 ) ca 20 minutter.

Afkøles på en rist og spises eller opbevares i en lukket kagedåse .

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.288 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her