En sprød tærte fyldt med mange bær. Den er også god uden gelé. Æggehviderne kan senere bruges til marengskagen Hindbær-Pavlova, se opskrift.
Tærtedej
1 ½ dl mandler
2 ½ dl hvedemel
90 g smør
1 dl fromage frais
1 æggeblomme
3 spsk råsukker
½ dl vand
Hak mandlerne og bland dem med resten af ingredienserne til dejen.
Tryk dejen ud i en tærteform og glat kanterne ud .
Stil formen koldt i ½ time.
Bag tærtebunden ved 175°C i ca. 25 minutter. Køl den af.
Fyld:
700 g kirsebær
3 æggeblommer (pasteuriserede)
1 dl flormelis
2 spsk vaniljesukker
2 dl piskefløde
1 dl fromage frais eller græsk yoghurt
Udsten kirsebærrene.
Pisk æggeblommerne med flormelis og vaniljesukker.
Pisk fløden og bland den med yoghurten.
Vend flødeskumsblandingen i æggemassen
Hæld fyldet i tærten og læg kirsebærrene på. Stil tærten koldt.
Gelé:
3 blade husblas
1 dl vand
2 dl vin eller cider
revet kokos
Udblød husblassen i 10 minutter i koldt vand og smelt den i vandbad.
Bland vand og vin og pisk husblassen i.
Geleen stivner, når den køler af.
Hæld et lag gelé over tærten, lad det stivne lidt og hæld så endnu et lag på.
Lad tærten stå koldt et stykke tid.
Drys med kokos.