75 g smør eller margarine
2.5 dl mælk
25 g gær
1 æg
1 dl sukker
0.25 tsk salt
ca 8 dl hvedemel
sammenpisket æg
evt. flormelis
Fyld:
75 g smør
0 75 dl sukker
1 spsk vaniljesukker
2-3 tsk kanel
Smelt fedtstoffet i en gryde. tilsæt mælken og lad det blive 37°C. Smuldr gæren ud i en skål og rør den ud med lidt af væsken.
Tilsæt resten af væsken sammen med æg, sukker og salt.
Tilsæt melet lidt af gangen.
Ælt dejen til den slipper skålen.
Lad den hæve tildaækket ca. 30 min.
Ælt dejen igennem på et melet bord.
Rul den ud til en plade, ca 55x30 cm.
Rør fedtstof, sukker, vaniljesukker og kanel sammen.
Smør det ud over dejpladen.
Rul den sammen på det lange led, læg den på en smurt plade og form den til en krans.
Lav med en skarp kniv snit i kransen med ca 3 cm mellemrum.
Lad den hæve ca 30 min.
Pensl med sammenpisket æg og bag kransen nederst i en 200°C varm ovn ca 20 min.
Lad kransen køle af på en rist.
Sigt evt. flormelis henover, skær i passende stykker og server.