Logo

Kanelkrans

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

75 g smør eller margarine
2.5 dl mælk
25 g gær
1 æg
1 dl sukker
0.25 tsk salt
ca 8 dl hvedemel
sammenpisket æg
evt. flormelis

Fyld:
75 g smør
0 75 dl sukker
1 spsk vaniljesukker
2-3 tsk kanel

Smelt fedtstoffet i en gryde. tilsæt mælken og lad det blive 37°C. Smuldr gæren ud i en skål og rør den ud med lidt af væsken.
Tilsæt resten af væsken sammen med æg, sukker og salt.
Tilsæt melet lidt af gangen.
Ælt dejen til den slipper skålen.
Lad den hæve tildaækket ca. 30 min.
Ælt dejen igennem på et melet bord.
Rul den ud til en plade, ca 55x30 cm.
Rør fedtstof, sukker, vaniljesukker og kanel sammen.
Smør det ud over dejpladen.
Rul den sammen på det lange led, læg den på en smurt plade og form den til en krans.
Lav med en skarp kniv snit i kransen med ca 3 cm mellemrum.
Lad den hæve ca 30 min.
Pensl med sammenpisket æg og bag kransen nederst i en 200°C varm ovn ca 20 min.
Lad kransen køle af på en rist.
Sigt evt. flormelis henover, skær i passende stykker og server.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 2.237 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.
60126-09-2010 13:02:28 Poul
Hmm lyder rigtig godt -er blot som amatør ked af, de der dl. mål...men tak

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her