Rosiner
mandler
æbler
¼ kg hvedemel
en god håndfuld sukker
¼ 1.klaret smør
2 æg
øl (resten til bageren)
På en grov tråd trækkes afvekslende: skyllede rosiner, skoldede mandler og små stykker æbler. Når ca. en kvart tråd er betrukket (dog således, at der er et godt stykke tråd tilovers for begge ender, hvor man holder), dyppes de i følgende dej: hvedemel og sukker udrørt med knapt ½ af klaret smør og 2 æg (æggene kommer i før smørret) og så meget tyndt øl, at dejen bliver som til pandekager. Koges i klaret, tråden trækkes ud, og de serveres meget varme.
Sædvanligvis tørrer man al slags frugt efter en bagning i ovnvarmen. Frugt kan dog også tørres i solen, ved en kakkelovn m.m. Den gemmes og bruges til sødsuppe og vælling, sort pølse og grød i vinterens løb eller blot som »slik« til børnene. Æbler og pærer skæres uskrællede i passende stykker, kærnehusene tages bort, stykkerne trækkes på snore, og der laves kranse - »rimler« -. Disse sættes på kløftepinde i ovnen eller hænges ud i solen.