1 dl mælk
25 g gær
100 g margarine
ca. 500 g hvedemel
3 spsk sukker
½ tsk salt
1 knsp kardemomme
reven skal af ½ citron
2 æg
Pensling: sammenpisket æg
Mælken lunes. Gæren smuldres og røres i mælken.
Margarinen smuldres i en skål med melet.
Mælk, sukker, salt, kardemomme, citronskal og æg tilsættes, og dejen æltes, til den er glat og let slipper skålen.
Skålen drysses med lidt hvedemel.
Dejen lægges i skålen, og et viskestykke lægges over.
Hæver ca. 45 minutter et lunt sted, til dejen har dobbelt størrelse. Dejen slås ned og deles i 20 stykker, der trilles til boller.
Pladen dækkes med bagepapir eller smøres med margarine.
Bollerne lægges på pladen, og et viskestykke lægges over.
Efterhæver ca. 20 minutter et lunt sted.
Bollerne pensles med sammenpisket æg.
Ovnen opvarmes til 220ºC.
En ovnfast skål med vand stilles i bunden af ovnen.
Brødet bages på midterste ovnribbe 20-25 minutter:
Elovn: 200ºC
Varmluftovn: 160ºC
Gasovn: Trin 4
Bollerne afkøles på en bagerist.
Meget velsmagende boller, som kan spises både med og uden smør.
Smagen er let sødlig, sukkermængden kan nedsættes efter smag.