3 æg blommer og hvider hver for sig
4 dl kærnemælk
1 teskefuld natron
3 ½ dl sigtet hvedemel
1 teskefuld sukker
1 teskefuld bagepulver
½ teskefuld salt
3 teskefulde blødgjort smør
Lidt vegetabilsk olie
Ægte Vermont sirup
I en stor skål piskes de tre æggeblommer sammen med et piskeris.
Tilsæt under piskning kærnemælk og natron og sigt dernæst hvedemel, sukker, bagepulver og salt ned i æggemassen.
Når dette er omhyggeligt blandet, piskes smørret i og til slut vendes de
stiftpiskede hvider i.
Lad dejen hvile et kvarter, mens en stegepande opvarmes.
Når panden er så varm, at en vanddråbe danser på den, tilsættes en smule smør eller vegetabilsk olie.
Hæld nu så meget dej ud på panden pr. kage, at hver pandekage får
størrelse som en CD.
Det er vigtigt at pandekagerne ikke rører hinanden, og derfor skal dejen
være lidt tyk.
Man skal kunne hælde den, uden at den løber fra en.
Hvis dejen forekommer for tyk, tilsættes lidt vand, hvis den er for tynd,
tilsættes lidt hvedemel.
Når pandekagerne begynder at boble på midten og hæve lidt, skal de
vendes.
Husk at vende dem, inden boblerne brister, derved forbliver de lette.
Når de er gyldenbrune på begge sider, serveres de med koldt smør og
masser af sirup.