Mørdej:
250 g hvedemel
250 g sukker
250 g mandler
130 g smør/ margarine
1 æg
Crème:
2 æg
4 tsk Maizena
2 ½ dl fløde
4 spsk sukker
2 tsk vaniljesukker
ca. 500 g jordbær
Bund: Mandlerne smuttes og blendes.
Bland hvedemel, sukker, de findelte mandler.
Skær fedtstoffet i og findel med fingrene.
Saml det hele med det sammenpiskede æg.
Dejen deles i to og rulles ud så den passer til en tærteform.
Læg den i formene og lad hvile i køleskab gerne 1 time før den bages i
15 min ved 175ºC.
Crème: Pisk æg, med Maizena, fløde og sukker.
Lad det koge igennem under omrøring.
Tilsæt vaniljesukker.
Fordel bærrene over de forbagte bunde og kom cremen over og bag
yderligere 15 min.
Serveres med cremefraiche 18%.