2 æg
2 dl sukker
50 g smeltet smør
2 ½ dl hvedemel
smør til formen
2 spsk rasp til formen
200 g frosne hindbær
½ dl sukker
Hindbær: Spred de frosne hindbær ud i ét lag i et fad.
Drys sukkeret over bærrene.
Stil dem til side i 1-2 timer, til de er optøet.
Hindbærrene kan stilles i en kold ovn og optøs hurtigere ved 50-75ºC.
Dejen: Pisk æg og sukker luftigt og hvidt.
Smelt smørret, afkøl det lidt og hæld det i æggemassen under piskning.
Rør forsigtigt hvedemelet i dejen.
Smør en tærteform med en diameter på 24 cm., eller andet ovnfast fad
fx. 18x26 cm., og drys rasp i.
Fordel raspen i formen ved at dreje og hælde formen.
Hæld dejen i formen og læg hindbærrene jævnt fordelt ovenpå.
Meget store hindbær deles i 2 stykker.
Tryk alle hindbærrene let ned i dejen til de er næsten skjult.
Bag kagen på en rist i midten af ovnen ved 175ºC i ca. 25 minutter, til den er lysebrun.
Server kagen lun med cremefraiche eller flødeskum.
Tips: Bruges friske hindbær lægges de også i fad og drysses over med
sukker. Lad dem stå ind til sukkeret er ”smeltet”.