Logo

Hindbærkage 2

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

2 æg
2 dl sukker
50 g smeltet smør
2 ½ dl hvedemel
smør til formen
2 spsk rasp til formen
200 g frosne hindbær
½ dl sukker
 
Hindbær: Spred de frosne hindbær ud i ét lag i et fad.
Drys sukkeret over bærrene.
Stil dem til side i 1-2 timer, til de er optøet.
Hindbærrene kan stilles i en kold ovn og optøs hurtigere ved 50-75ºC.
Dejen: Pisk æg og sukker luftigt og hvidt.
Smelt smørret, afkøl det lidt og hæld det i æggemassen under piskning.
Rør forsigtigt hvedemelet i dejen.
Smør en tærteform med en diameter på 24 cm., eller andet ovnfast fad
fx. 18x26 cm., og drys rasp i.
Fordel raspen i formen ved at dreje og hælde formen.
Hæld dejen i formen og læg hindbærrene jævnt fordelt ovenpå.
Meget store hindbær deles i 2 stykker.
Tryk alle hindbærrene let ned i dejen til de er næsten skjult.
Bag kagen på en rist i midten af ovnen ved 175ºC i ca. 25 minutter, til den er lysebrun.
Server kagen lun med cremefraiche eller flødeskum.
 
Tips: Bruges friske hindbær lægges de også i fad og drysses over med
sukker. Lad dem stå ind til sukkeret er ”smeltet”.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (3 stemmer)
Siden er blevet set 1.956 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her