Inspirationen til
disse skønne frokostboller kommer fra det italienske bageri Il Fornaio, som
bager nogle boller, der minder lidt om disse. Flæk og fyld bollerne med pålæg
og nyd dem til frokost eller server dem som tilbehør til suppe og gryderetter.
16 store boller. Arbejdstid:
45 min. Surdej: 2 dage Hævetid: 4 timer Bagetid: 20 min. Fryseegnet.
#
Dag 1:
2 dl lunt vand
2 g økologisk gær
1 dl rugmel
1 dl grahamsmel
Dag 2:
2 dl lunt vand
1 dl rugmel
1 dl grahamsmel
Dag 3:
10 g økologisk gær
5 dl vand
150 g grahamsmel
150 g rugmel
50 g solsikkefrø
50 g hørfrø
50 g sesamfrø
1 spsk havsalt
1 spsk maltsirup
(eller alm. sirup)
1 spsk kakao
ca. 500 g hvedemel
(med højt proteinindhold)
*
DAG 1: Bland det
hele sammen i et glas med låg og lad det stå lunt ved stuetemperatur natten
over.
DAG 2: Rør vand og
mel sammen og rør det i dejen fra dag 1.
Lad det stå lunt ved
stuetemperatur natten over.
DAG 3: Hæld 400 g
surdej over i en stor skål og tilsæt vand og gær.
Tilsæt de øvrige
ingredienser og ælt dejen godt igennem.
Lad den hæve
tildækket 2 timer.
Vend dejen ud på et
meldrysset bord og fold den ind over sig selvet par gange.
Del den i 16 stykker
og form dem til flade, ovale boller.
Læg dem på
bageplader med bagepapir og lad dem hæve tildækket 2 timer.
Pensl dem med vand
og bag dem i ca. 20 min. ved 225 °C.
Lad dem afkøle på en
rist og frys evt. overskydende boller.
Resten af surdejen i
glasset "fodres" som dag 2 og gemmes i køleskab til næste bagning.
Årets
bedste opskrifter fås på madABC.dk
prøv selv, Madplaner,
Tøm køleskab, Mad til 1 person eller Mad på 30 min.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin