½ l. håndvarmt vand,
50 g gær
1 spsk salt
1 spsk livenolie
1 tsk honning
100 g durummel
550 g pizzamel
Olivenolie til pensling
Rør gæren ud i vandet og tilsæt salt, honning og olie.
Kom durummel og det meste af pizzamelet i lidt af gangen.
Tilsæt hvedemel, til dejen slipper skålen.
Dæk dejen med et klæde og lad den hæve til det dobbelte, ca. 1 time ved stuetemperatur.
Kom bagepapir på en plade og pensl det med olivenolie.
Form dejen med fugtig hånd til 3 store kugler og læg dem på pladen.
Pensl med olie og dæk med film.
Efterhæv brødet ½ time ved stuetemperatur.
Fjern filmen og bag brødet ca. 20 min. ved 225°C på nederste rille.
Køl brødet lidt af på en rist og bræk det fra hinanden.
Tips: Er fryseegnet.