Brød
1 ½ l lunkent vand
50 g gær
1 spsk salt
1 spsk olivenolie
1 stor tsk flydende honning
750-800 g hvedemel, gerne pizzamel iblandet lidt durummel
Salt og gær opløses i det lunkne vand i et fad. Tilsæt den flydende honning og olivenolien og derefter lidt efter lidt melet og pisk det sammen. Lad være med at ælte med hænderne, men brug en stor træske, når piskeriset ikke mere kan klare det. Vend og ælt dejen med skeen og tilsæt hvedemel, til dejen begynder at slippe skålen. Den skal være meget fugtig og blød.
Dæk den til med et klæde og lad den hæve en times tid til dobbelt størrelse.
Derefter fugter man hænderne godt og tager dejen op i tre stykker, som formes til kugler og anbringes ved siden af hinanden på en bageplade med bagepapir. Tag evt. skeen til hjælp og smør bagepapiret med lidt olivenolie.
Pensl også brødene med olivenolie på oversiden og dæk dem så med film. Lad brødene efterhæve en halv times tid.
Fjern filmen, stik nogle kviste af rosmarin ned i brødene og bag dem i ca. 25 minutter ved 225°. De skal lyde hult, når man banker dem i bunden.