25 g gær
2 ½ dl lunkent vand
1 tsk salt
2-3 tsk ingefær
3 spsk finhakket syltet ingefær
425 g hvedemel
150 g hugget mokkasukker
sammenpisket æg.
Udrør gæren med lunkent vand.
Tilsæt salt, ingefær og lidt af melet.
Hak velafdryppet syltet ingefær meget fint og kom det i dejen, sammen med resten at melet.
Ælt dejen på bordet til den er glat og blank.
Sæt den til hævning dækket med fugtigt klæde i 45 minutter.
Slå dejen ned, og ælt den igennem med de hele stykker mokkasukker.
Form dejen til brød og læg det i en velsmurt form (11/4L).
Lad brødet efterhæve 20 minutter.
Tænd ovnen og indstil den på 200º.
Snit brødet og pensl med sammenpisket æg.
Bag brødet på nederste ribbe i ovnen ved 200º i ca. 40 minutter.
Tag brødet ud at formen de sidste 10 minutter.
Afkøl på bagerist.