De indiske brød tilberedes traditionelt ved, at dejen
klaskes fast til indersiden af en særlig indisk rund ovn. De kan dog sagtens
bages i en helt almindelig dansk ovn og smager skønt som tilbehør til varme og
kolde retter og til sandwich.
Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 2 timer Bagetid: 15 min.
Fryse-egnet. (6 brød)
#
¼ liter vand
25 g gær
1 dl yoghurt
2+3 spsk olie
1 spsk salt
1 spsk sukker
1 spsk nigellafrø (jomfru i det grønne) PAS PÅ de er stærke
ca. 500 g hvedemel
*
Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt yoghurt og 2 spsk
olie.
Rør salt, sukker og nigellafrø i væsken og ælt melet i.
Smør en skål med olie og læg dejen deri.
Dæk med et fugtigt viskestykke og lad dejen hæve ca. 2
timer.
Del dejen i seks portioner og form dem til flade, ovale brød
på et meldrysset bord.
Læg dem på bageplader med bagepapir, pensl med olie og drys
evt. med lidt flere nigellafrø.
Lad brødene hvile 15 min.
Varm ovnen op til 225 °C varmluft eller 250 °C alm. ovn
varme.
Bag brødene i ca. 15 min.
Tips: Erstat evt. nigellafrø med knust hvidløg og
friskhakket koriander. Olie kan erstattes af smeltet smør.
Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin