Logo

Indiske naan brød

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Indiske naan brød

 

De indiske brød tilberedes traditionelt ved, at dejen klaskes fast til indersiden af en særlig indisk rund ovn. De kan dog sagtens bages i en helt almindelig dansk ovn og smager skønt som tilbehør til varme og kolde retter og til sandwich.

Arbejdstid: 30 min. Hævetid: 2 timer Bagetid: 15 min. Fryse-egnet. (6 brød)

 

#

¼ liter vand

25 g gær

1 dl yoghurt

2+3 spsk olie

1 spsk salt

1 spsk sukker

1 spsk nigellafrø (jomfru i det grønne) PAS PÅ de er stærke

ca. 500 g hvedemel

*

 

Rør gæren ud i lunkent vand og tilsæt yoghurt og 2 spsk olie.

Rør salt, sukker og nigellafrø i væsken og ælt melet i.

Smør en skål med olie og læg dejen deri.

Dæk med et fugtigt viskestykke og lad dejen hæve ca. 2 timer.

 

Del dejen i seks portioner og form dem til flade, ovale brød på et meldrysset bord.

Læg dem på bageplader med bagepapir, pensl med olie og drys evt. med lidt flere nigellafrø.

Lad brødene hvile 15 min.

 

Varm ovnen op til 225 °C varmluft eller 250 °C alm. ovn varme.

Bag brødene i ca. 15 min.

 

Tips: Erstat evt. nigellafrø med knust hvidløg og friskhakket koriander. Olie kan erstattes af smeltet smør.

 

Kilde: Hjemmets bedste MAD og Sandra Leigh Draznin

 


 

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (4 stemmer)
Siden er blevet set 2.001 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Når du skal lave mad, hvad bruger du så?
Effektiv reklame - klik her