Skærekager
500 g mørk sirup
200 g smør
350 g nøddekærner
200 g kandiseret ingefær
250 g hvedemel
250 g rugmel
1 tsk bagepulver
2 tsk revet citronskal
3 æg
6 spsk mælk
50 g melis
1 spsk kakao
2 spsk vand
50 g revet chokolade
1) Smelt sirup og smør i en kasserolle, og afkøles.
2) Tag 300 g nødder fra og tør dem i en tør pande.
3) Gnid skallen af.
4) Hak ingefæren groft.
5) Gem 50 g til pynt.
6) Bland hvedemel, ingefær, nødder, bagepulver og citronskal.
7) Æg, mælk og det tørre røres i sirupsblandingen.
8) Rør dejen sammen, og hæld det i en smurt form.
9) Bag kagen ved 150° i ca. 2 timer.
10) Bland alt til glasuren, varm den i vandbad.
11) Smør glasuren på kagen.
12) Før glasuren stivner pyntes den med ingefær og hasselnødder.