Franskbrød kan dekoreres med lidt af dejen inden bagningen.
2 brød. Tilberedningstid: 15 min. Hævetid: ca. 45 min.
Bagetid: ca. ½ time. Fryseegnet.
#
50 g smør eller margarine
6 dl mælk
50 g gær
2 tsk salt
2 tsk sukker
ca. 1 kg hvedemel (17 dl)
æg til pensling
*
1. Smelt fedtstoffet i en lille gryde og bland det med
mælken.
Lad det blive fingervarmt.
Udrør gæren heri.
2. Tilsæt salt, sukker og melet lidt ad gangen til dejen
bliver fast og sammenhængende.
Ælt den smidig.
3. Stil dejen til hævning på et lunt sted med et klæde over.
Lad den hæve til dobbelt størrelse, det varer ca. ½ time.
4. Ælt dejen let sammen og form den til to brød som lægges på
bagepladen beklædt med bagepapir. Lad det efterhæve i 20 min.
5. Rids brødene med en skarp kniv og pensl med æg.
Bag dem ved 225 °C i en halv time.
Variation: Tag lidt af dejen fra efter første hævning. Tril
den til tynde stænger som lægges på brødene som blomster og blade. Se foto
herover.
Tips: Mælken i dejen kan erstattes af tilsvarende mængde
vand eller halvt vand og halvt surmælksprodukt, fx ymer, ylette eller yoghurt.