Ca. 40 boller
½ l letmælk
100 g blød plantemargarine
50 g gær
150 g hytteost
½ tsk salt
1 dl sukker
evt. 2 tsk kardemomme
1,6 l hvedemel
Smelt margarinen i den lunkne mælk. Rør gæren ud heri. Tilsæt salt, sukker og evt. kardemomme med det meste af melet. Ælt dejen, til den slipper skålen. Lad den hæve til dobbelt størrelse.
Tag dejen ud på et melet bord. Del den i 2 dele.
Rul hver til en firkantet flade. Smør et tyndt lag plantemargarine på hver. Drys med 1 spsk sukker og lidt stødt kardemomme. Rul dem sammen og skær rullerne i skiver. Læg dem på en smurt plade eller bagepapir .
Der skal ikke fyld i glatte boller og franskbrød. Lad dem hæve 30 minutter.
Pensl med æg og drys med nødder eller mandler.
Hvis du vil forhøje fiberindholdet, kan du bytte 2 dl hvedemel ud med havreklid.
Næringsindhold i 100 g brød - 1 skive = 30 g
kj 1170, kcal 280, fibre 10,1 g, fedt 1,7 g, mættet fedt 0,2 g, flerumættet fedt 0,8 g, P/S 3,7, kolesterol 0 mg.