Rouladen er meget nem at bage, og den holder sig frisk længe.
125 g honning
75 g mørk farin
2 æg
125 g hvedemel
1 tsk bagepulver
1 tsk kanel
1 tsk st. ingefær
½ tsk allehånde
Creme:
40 g blødt smør
100 g flormelis
2 tsk vaniljesukker
2-4 spsk abrikosmarmelade
Lun honning let i mikrobølgeovn, så den er flydende.
Pisk den med farin og æg til en luftig masse.
Bland mel, bagepulver og krydderier, og sigt det i æggesnapsen.
Vend det i med lette tag.
Lav en form af bagepapir på ca. 30x40 cm med 5 cm høje kanter. Hjørnerne foldes.
Kom dejen i og glat den helt ud i hjørnerne.
Sæt rouladen midt i en varm ovn på tradtionel ovnvarme 225°C i ca. 8 min.
Den skal føles fast.
Hav et stort stykke bagepapir drysset med sukker liggende klar.
Vend rouladen ud herpå.
Lad den ligge lidt, til papiret kan trækkes af.
Læg et viskestykke over.
Rør smør, flormelis og vanillesukker godt sammen og rør marmeladen i, til konsistensen
er tilpas.
Smør cremen på bunden, når den er afkølet.
Rul den forsigtigt, men alligevel fast sammen på den lange led (brug papiret).
Lad den ligge og trække indpakket et køligt sted nogle timer.