Til 1 bradepandeform, ca. 3 l:
500 g honning (fast type)
125 g lys rørsukker
1 tsk stødt ingefær
2 tsk stødt kanel
3 store sammenpiskede æg
1 dl yoghurt naturel, gerne 10%, men den magre du'r også
500 g hvedemel
2 tsk hjortetaksalt.
Fyld:
400 g abrikosmarmelade, koges op og gnides gennem en si
500 g ren rå marcipan.
Glasur:
300 g flormelis, røres med 4-5 spsk vand.
*
A) Smelt honning og sukker sammen, og afkøl blandingen.
B) Rør først krydderier og et æg ad gangen i den lunkne
honningmasse, dernæst yoghurt og mel blandet med hjortetaksalt.
C) Hæld dejen i den smurte form, og bag kagen i en 150-160°C varm ovn i ca. 30-35
minutter. Afkøl.
D) Skær den kolde kage i strimler, flæk dem, pensl med
varmet, siet abrikosmarmelade og dæk med strimler af udrullet marcipan.
Læg toppen på og smør glasur på.