Hanukkah er den jødiske lysfest og en af de gladeste højtider i den jødiske kalender. Disse lækre nøddekager vil kaste et gurmetstrejf over det alt andet end gourmetagtige, men åh, så dejlige Hanukkahmåltid bestående af kartoffel-latkes med cremefraiche og æblesauce.
12 stk cupcakes:
160 g smør, skåret i stykker
100 g honning
40 g hvedemel
150 g sukker
100 g malede eller finthakkede hasselnødder
4 æg, delt i blommer og hvider
1 knivspids salt til æggehviderne
Honningglasur:
2 spsk honning
1 spsk friskpresset citronsaft
75 g flormelis + ekstra til drys (kan udelades)
slik til pynt (kan udelades)
A. Varm ovnen op til 180°C.
Smelt smør og honning i en gryde, og stil det til side.
Bland mel, sukker og hasselnødder, og stil det til side.
Pisk æggehviderne med salt, til de er stive, og stil dem til side.
B. Hæld smør og honning i de tørre ingredienser, og rør kraftigt med en træske. Tilsæt æggeblommerne, og rør dem godt i.
Vend forsigtigt æggehvideskummet i - dejen skal være let og luftig.
C. Fordel dejen i papirformene, så de er godt halvt fulde.
Bag kagerne i 20-25 minutter, eller til en tandstikker stukket ind i midten, kommer ud uden dej.
Tag dem ud af ovnen, og lad dem køle af.
Honningglasur: Varm honningen i en lille gryde, til den netop er varm.
Rør den og citronsaften i flormelissen lidt efter lidt, mens du rører godt. Overtræk de kolde kager med glasuren, pynt, og lad den køle af.
Sæt et lys midt i hver kage inden serveringen.
Du kan også nøjes med at drysse lidt flormelis på kagerne.