125 g smør
250 g sukker
3 æg
200 g hvedemel
1 strøgen tsk natron
1 toptsk kanel
½ tsk nelliker
1 tsk ingefær
2 dl cremefraiche 18%
2 spsk tyttebærsyltetøj eller marmelade af æbler, begge dele skal være lidt fast
15 hakkede mandler
Glasur:
2 ½ dl sigtet flormelis
2 små tsk eddike
1 lille upisket æggehvide
Pynt:
Forskellige frugter- cocktailbær syltede appelsinskaller eller grøn sukat. Gerne alle blandede.
Smør og sukker røres blødt og skummende, og heri æggene et ad gangen, derefter hvedemel med natron, krydderierne og til sidst de hakkede mandler, cremefraiche og marmeladen.
Alt blandes godt og fordeles i en bradepande, der er foret med bagepapir eller folie, der er smurt godt, og som skal have en størrelse af ca. 25x35 cm.
Kagen bages på næstnederste rille ved 200°C i ca. 30 minutter, prøv
med en strikkepind, om kagen er bagt.
Kagen afsvales og glasuren røres sammen:
Her røres æggehviden i sukkeret sammen med eddike, og dette skal
røres godt, til glasuren er tyk og sej, evt. kommer de lidt mere æggehvide i.
Glasuren hældes over den bagte kolde kage, og vil tørre i løbet af 5 minutter, men inden da drysser de alle de hakkede frugter over.
Med denne glasur kan de skære kagen ud i passende stykker og gemme dem i en kagedåse.
Er det glasur med vand, bliver det hele sukkerfedtet.