100 g smør
200 g sukker
3 æg
150 g kogte revne kartofler
200 g malede hasselnødder
1 tsk bagepulver
80 g smeltet mørk chokolade
Smør og rasp til formen
Tilbehør:
henkogt frugt
flødeskum eller rørt is
Rør smørret godt med sukkeret. tilsæt æggene, et af gangen, og rør godt mellem hvert æg.
Bland bagepulveret med nødderne og tilsæt det sammen med de revne kartofler.
Rør til sidst den smeltede chokolade forsigtigt i dejen.
Hæld dejen i en smurt springform som er drysset med rasp.
Sæt den i en forvarmet ovn 175°C og bag kagen i ca. 40-50 min.
Prøv at stikke i kagen med en kødnål for at se om den er færdigbagt.
Lad den afkøle lidt inden den tages ud af formen.
Køl helt på en bagerist.
Smelt overtrækschokoladen og smør den over kagen i et tykt lag.
Server sammen med flødeskum, rørt is og frugt.