Logo

Groft durumbrød med fordej

Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder

Fordej:
25 g gær
4 dl vand
250 g groft durumhvedemel

Dej:
fordej
2 tsk salt
1 dl syrnet mælkeprodukt
2 dl vand
5-600 g fint durumhvedemel el. alm. hvedemel

Pensling: Vand
Drys: Groft durumhvedemel

Rør gæren ud med lunkent vand og tilsæt groft durumhvedemel.
Dæk skålen med et grydelåg og sæt den ved køkkentemperatur i 1
døgn.
Næste dag:
Rør salt, surmælk, vand og hvedemel i fordejen.
Ælt dejen godt igennem.
Sæt den til hævning til dobbelt størrelse, ca. 1 time.
Slå dejen ned og del den i 2.
Form hvert dejstykke til et brød og læg dem på en plade beklædt med bagepapir.
Lad brødene efterhæve ca. 20 min.
Rids dem med en skarp kniv, pensl med vand og drys lidt groft durumhvedemel på.
Bag brødene ved 200° på nederste ribbe i 40-50 min.
Lad dem køle af på en bagerist.

Facebook
Print denne opskrift (Ctrl + P)
Kamera Print med billeder
Print uden billeder
Opret din egen Kogebog
Klik på den smiley du vil give denne side 
Brugernes vurdering 5,0 (5 stemmer)
Siden er blevet set 2.641 gange - Se og skriv kommentarer herunder.

Kommentarer og debat mellem læsere

Din e-mail bliver ikke vist på sitet.

Afstemning
Danmarks søer og åer er forurenede, gør Magnus Heunicke nok?
Foreslå nyt svar
Effektiv reklame - klik her