175 g smør
1 dl honning
3 spsk olie
3 æg
4 store gulerødder
1 citron
1 dl ristede valnødder
1 dl rosiner
1 ½ dl abrikosmarmelade
2 dl hvedemel
1 tsk bagepulver
smør og sesamfrø til formen
Pisk fedtstof, honning, olie og æg luftigt.
Riv gulerødder mellemfint og rør dem i.
Pres citronen og tilsæt saften.
Hak valnødder og rosiner og rør dem i blandingen sammen med
abrikosmarmelade.
Sigthvedemel og bagepulver i blandingen og bland det hele godt.
Smør en rund form og drys den med sesamfrø.
Hæld gulerodsdejen i formen og bag den ved 180°C på midterste rille i ca 45 min, eller til den har fået en fin farve.
Lad kagen køle en anelse og vend den derefter ud på et fad.
Tips:
I stedet for abrikosmarmelade kan du blande marmelade eller syltetøj med en anden smag i. Du kan skifte noget af guleroden ud med revet æble, for en sødere smag.