½ liter vand
100 g 5-kornsblanding (ca. 1 ½ dl)
50 g gær
1 ½ dl skummetmælk
1 tsk groft salt
1 spsk sukker
100 g Cheasy Hytteost 1.5%
ca. 400 g hvedemel (ca. 7 dl)
Pensling: Skummetmælk
Bring vandet i kog og tilsæt 5-kornsblandingen.
Lad den koge ved svag varme og under låg i ca. 5 min.
Hæld til afdrypning i en sigte.
Rør gæren ud i mælken og tilsæt 5-kornsblandingen.
Tilsæt de øvrige ingredienser (hold lidt hvedemel tilbage).
Tag dejen ud på et meldrysset bord og ælt den godt sammen. Rul dejen ud til en firkant (ca. 20 x 60 cm).
Fold dejen sammen 2 gange fra den lange side, så der bliver 3 lag.
Skær den ud i 10 "birkes".
Læg dem - med sammenføjningen nedad - på en plade med bagepapir.
Lad de 10 "birkes" hæve tildækket i ca. ½ time. Pensl med mælk og bag dem midt i ovnen, til de er gyldne.
Lad de 10 "grovbirkes" afkøle på en bagerist.